Najbolje pčelarske prakse EU i pčelarski putopisi

Nadređena Kategorija: ROOT Kreirano: Ponedjeljak, 20 Veljača 2023 Ažurirano: Ponedjeljak, 20 Veljača 2023 Objavljeno: Ponedjeljak, 20 Veljača 2023 Napisao/la Super User

Najbolje pčelarske prakse EU i pčelarski putopisi
 

Poštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji

Pozivam Vas na stručno predavanjena temu „Najbolje pčelarske prakse EU i pčelarski putopisi“, koje će se održati u četvrtak 23. veljače 2023. godine u „Domu Tigrova“Rakitje, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18 sati.

Ovu radionicu organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Pčelarskom sekcijom Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".

Stručno predavanje voditi će dr.sc. Ivane Tlak Gajger profesorice na Zavodu za biologiju i patologiju riba i pčela Veterinarskog fakulteta u Zagrebu iz područja biologije i patologije korisnih kukaca i akvatičnih organizama, koja je ujedno i voditeljica Nacionalnog referentnog laboratorija za bolesti pčela – APISlab.

Dobre pčelarske prakse predstavljaju temelj za održivi razvoj pčelarstva, odnosno skup pravila i uputa koje treba poštivati tijekom cjelokupnog proizvodnog procesa. One podrazumijevaju veći stupanj savjesnosti i odgovornosti pčelara putem samokontrole i sljedivosti u proizvodnji. Cilj je osigurati zdravstvenu ispravnost meda i drugih pčelinjih proizvoda te povećati njihovu kvalitetu, uz istodobno održavanje dobrog zdravstvenog stanja pčelinjih zajednica. Kako to rade kolege pčelari u Europskoj uniji saznat ćete kroz ovo predavanje uz zanimljive putopise.

Za sve daljnje informacije stojim Vam na raspolaganju i ujedno Vas molim, pozovite sve zainteresirane na ovu radionicu. Ulaz je slobodan.

Uz pozdrav,

Za Hrvatsku kao Tigar – Medno!                                        

Za organizatora

Željko Vukić, dipl. ing.

Hitova: 205